Innovatie en toekomstgerichte applicatieontwikkeling bij ABC Groep
Dave Brouwers 11/10/2024

Innovatie en toekomstgerichte applicatieontwikkeling bij ABC Groep

Bij ABC Groep staan we vooraan in de snel veranderende wereld van softwareontwikkeling. Als technologisch bedrijf realiseren we ons dat we niet achter kunnen blijven in de adoptie van nieuwe technologieën en trends. Met onze sterke focus op applicatieontwikkeling binnen het .NET-platform, maken we gebruik van de nieuwste tools en frameworks om hoogwaardige, schaalbare en toekomstbestendige oplossingen te leveren aan onze klanten.

Kubernetes en containerization 
We omarmen moderne technologieën zoals Kubernetes en containerization met Docker om onze applicaties efficiënt te beheren en te schalen. Kubernetes helpt ons om cloud-native toepassingen te bouwen die eenvoudig kunnen worden uitgerold, beheerd en opgeschaald. Door onze toepassingen in containers te verpakken, kunnen we zorgen voor consistente prestaties, ongeacht de omgeving waarin ze worden uitgevoerd. Dit heeft geleid tot stabielere en flexibelere applicaties die sneller op de markt kunnen worden gebracht.

Observability met OpenTelemetry
Een ander belangrijk aspect van ons werk is observability. We gebruiken OpenTelemetry, een open-source systeem, om goed inzicht te krijgen in de prestaties van onze applicaties. Dit helpt ons om problemen sneller op te lossen en onze klanten beter te ondersteunen. We gebruiken tools zoals Grafana en Prometheus om data te visualiseren en alarmsystemen in te stellen die ons waarschuwen bij problemen.

Integratie van AI
In de huidige digitale wereld is Artificial Intelligence (AI) niet meer weg te denken. Binnen ABC Groep experimenteren we met de integratie van AI in onze applicaties, bijvoorbeeld door geavanceerde analysetools te gebruiken en automatische processen te creëren die zorgen voor slimmere oplossingen en een betere gebruikerservaring. Hierdoor kunnen we maatwerkdiensten aanbieden die steeds beter worden door data-analyse en machine learning.

Praktijkgerichte opleidingen met case
Bij ABC Groep vinden we het belangrijk dat ons personeel niet alleen theorie leert, maar deze kennis ook toepast. Dit doen we door betrokken te zijn bij interne projecten, zoals de ontwikkeling van de ABC Service Hub. Dit platform maakt klantenservice en ticketbeheer efficiënter met moderne technologieën en technieken zoals o.a. een cloud-native architectuur, CQRS, .NET 8, RabbitMQ, minimal API's, microservices, K8s, Docker en Angular.

Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren om te kijken hoe ABC Groep kan helpen bij het verbeteren van uw bedrijfsprocessen, het uitwerken of herwerken van applicaties, of het in beheer nemen van bestaande in-house software.

Blijf op de hoogte voor onze volgende post over de spannende release van .NET 9 in november!