Eén IT partner voor SharePoint én IT beheer
Pieter van Gelooven 16/04/2024

Eén IT partner voor SharePoint én IT beheer

-

In de steeds veranderende wereld van IT is het belangrijk om betrouwbare partners te hebben die een breed scala aan behoeften kunnen vervullen. Als IT-partner met zowel een Managed Services-team als een gespecialiseerd SharePoint-team, streven we met de ABC-Groep ernaar om alle aspecten van IT binnen dezelfde organisatie te consolideren. 

Eenvoud en flexibiliteit 

De nauwe samenwerking tussen het Managed Services-team en het SharePoint-team biedt eenvoud en flexibiliteit. Terwijl het Managed Services-team zich richt op het dagelijkse beheer en de ondersteuning van uw IT-infrastructuur, staat ons SharePoint-team klaar voor grotere aanpassingen of het ontwikkelen van geheel nieuwe structuren binnen uw SharePoint-omgeving. Deze synergie zorgt ervoor dat uw IT-omgeving soepel blijft draaien, terwijl u tegelijkertijd kunt profiteren van geavanceerde SharePoint-oplossingen. 

Eén aanspreekpunt voor de eindgebruiker 

Bij problemen of nieuwe projecten is het soms onduidelijk welke partij men moet contacteren voor een aanpassing op de SharePoint omgeving. Dit is vaak een grijze zone. Hoewel het Managed Services-team een basiskennis van SharePoint heeft en kleine aanpassingen kan maken, vereisen grote structurele veranderingen specialistische kennis. Bij ABC-Groep is deze grijze zone geëlimineerd omdat het Managed Services-team altijd als aanspreekpunt fungeert, en dit team direct in contact staat met het SharePoint-team. 

Documentatie en nazorg 

Na afronding van een SharePoint project bij de eindgebruiker wordt alles zorgvuldig gedocumenteerd, waardoor de gebruiker aanpassingen kan aanvragen via de servicedesk van ons Managed Services-team, die vervolgens worden uitgevoerd. Dit zorgt voor gemak voor de eindgebruiker, omdat ze ook op dit vlak slechts één aanspreekpunt hebben en niet telkens bij verschillende partners hoeven aan te kloppen. 

Duidelijk licentiebeheer 

Ook voor het verkrijgen van een extra (SharePoint) licentie is het vaak onduidelijk wie de eindgebruiker moet benaderen. Bij ABC-Groep is dit echter duidelijk afgesproken: het Managed Services-team beheert de Microsoft tenant en dus ook de licenties. Op deze manier vermijden we verwarring en heen-en-weer communicatie voor de eindgebruiker over wie verantwoordelijk is voor het aanpassen van de licenties. 

Financieel voordelig 

De bovengenoemde voordelen maken het in veel gevallen financieel aantrekkelijk om te kiezen voor een partner die zowel SharePoint-beheer als IT-beheer verzorgt. Met dit uitgebreide scala aan diensten kunnen we bedrijven operationeel en financieel een meerwaarde bieden. 

Ons team van experts staat altijd klaar om u te ondersteunen bij al uw IT-gerelateerde uitdagingen, of het nu gaat om het oplossen van technische problemen, het implementeren van nieuwe oplossingen, of het bieden van training en ondersteuning aan uw medewerkers.