Een kunstzinnige ontdekkingstocht: Een avond KMSKA
28/02/2023

Een kunstzinnige ontdekkingstocht: Een avond KMSKA

Onlangs brachten we met een aantal klanten van ABC-Groep een bezoek aan het nieuwe KMSKA. Bij aankomst werden we begroet door een vriendelijke medewerker die ons een korte introductie gaf over het museum en de collectie.

We begonnen onze tour in de zalen met barokke kunst, waar we werden begroet door een indrukwekkende collectie van Rubens, Van Dyck en Jordaens. Deze kunstwerken waren niet alleen visueel verbluffend, maar ook historisch gezien van groot belang voor de stad Antwerpen, omdat deze kunstenaars een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van de stad als een centrum van de kunstwereld. Het is fascinerend om te zien hoe deze kunstwerken werden gemaakt en te bedenken hoe deze meesters hun tijd hebben besteed aan het maken van deze meesterwerken.

Na het bewonderen van de barokke kunst, gingen we verder naar de modernere zalen met werken van onder andere Ensor, Magritte en Permeke. Het was interessant om te zien hoe de kunst in de loop der tijd veranderde en evolueerde en hoe kunstenaars reageerden op de maatschappelijke ontwikkelingen in hun tijd.

Het KMSKA is een prachtig museum met een uitgebreide collectie die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Al met al was het een fantastisch museumbezoek en een geweldige ervaring voor zowel onszelf als onze klanten.

Na afloop werd er nog iets gedronken in Matterhorn. Een uitstekende manier om elkaar beter te leren kennen en de band met onze klanten te versterken!

 

Nathan De Fortunato A Awzguyxhw Unsplash

KMSKA Blog 1

KMSKA Blog 2

KMSKA Blog 3